2/15/2013

Novinky z yo-yo světa #3 - únor 2013

Poslední týden jsem strávil v nemocnici, tak shrnu události za poslední týden do jednoho příspěvku.

Yomega a Star Wars


Star Wars jsou stále obrovskou značkou a po převzetí Disneyem opět vystupují do popředí. A na současném boomu se hodně napakuje Yomega, jenž zatím představila 3 speciální Star Wars produkty.

Prvním je klasika Fireball, v edicích Darth Vadera, Yody, Clone trooperů a Boba Fetta. Cena 11$, dostupné na podzim.

Druhým bude současný vrcholový Yomega model Glide v edicích Darth Vadera, Stormtroopera, Boba Fetta, a pak edice se symboly rebelů či Imperia. Dostupné už v létě, ale za velmi přestřelenou cenu 150$.

Asi nejzajímavější jsou Yo-Meni, speciální stojánky na yo-ya v podobě slavných postav universa. Darth Vader, Yoda, Clone Trooper a Generála Grievouse(ok, toho moc nechápu, nic moc postava, ale stojánek asi bude zajímavý). Doufám že tam budou rozumně pasovat i jiná yo-ya a nějaký stojánek na stůl přidám. Dostupné na podzim za 16$


Zátěžové kroužky do Freehandu


Konečně přicházejí zátěžové kroužky(ze začátku platové, později přijdou i kovové) přímo od Duncanu. Měly by pasovat do všech modelů, kam sedí plastové caps. Na obrázku ukázáno použití ve Flipsidu


One Drop


Prvně, nová velmi pěkná barva Cascady

Hotová už je i první serie novinky Yelets, opět v jednoduchých barvách, které na One Dropech ale vypadají úžasně.


A na cestě je novinka ze spolupráce mezi One Dropem a ILYY

King Yo Star Faith


Nové yo-yo od čínských King Yo, prozatím z profilových fotek vypadá velmi, velmi podobně CODU2, to včetně schodu před gapem. Jen je o kousek větší a kýčovitější.



Yoyofactory Champions Collection Wave 3


První dvě vlny Champions kolekce přinesly pár faceliftů, něco zajímavého i něco nudného. Na jaře přijde třetí vlna a opět můžeme čekat několik starých yo-yí jen v nových barvách.

Ann Connolly, jenž je momentálně na návštěvě v Praze, dostane druhou vlnu signature edice Whipa, tentokrát ve žvýkačkové růžové, doufejme že stále s Centrac ložiskem v ceně.

Paul Han dostane druhou edici One Stary, zůstane zachován zebra design, jen kritizovaná růžová se změní na světle modrou

A do třetice tu máme One v edici Mateusze Gance, v balení by mělo být úzké ložisko a také Centrac.



CAL States


2. března se uskuteční Mistrovství Californie a zde se můžete kouknout na finanční ohodnocení pro první 3 místa v každé kategorii. A jak seženou tolik peněz na ceny? Yo-ya, která jim posílají sponzoři, se totiž nedávají na ceny, ale vydraží se v aukci na Ebay, ještě jich tam pár zajímavých je.


Velmi smutný konec Sniffy-yo


U nás asi většina lidí yo-yo bloggera Paula Ashe vystupujícího pod nickem Sniffy-yo nezná, ale jeho blog byl v USA hojně navštěvovaný, spolupracoval s populárními i méně známými výrobci, ve spolupráci s One Dropem vybral několik tisíc dolarů pro účely kočičího útulku a konverzace s ním na Twitteru byla vždy zábavná. 
Bohužel včera se roznesla smutná zpráva, že ve věku 46 let spáchal sebevraždu.  Předcházelo tomu množství nešťastných věcí - dlouhodobé  problémy se spánkem, těžký úraz na mopedu a potíže s bydlením i zaměstnáním. Jeho dopis na rozloučenou si můžete přečíst zde.

Osobně jsem se s ním nesetkal, ale psali jsme si na Twitteru a bude mi opravdu chybět.


Žádné komentáře:

Okomentovat