12/04/2013

One Drop - Benchmark

Před čtrnácti dny One Drop začal slibovat nový produkt, který měl být stejně revoluční jako ve své době M1čka a Side Effecty. A teď se nám konečně ukázaly produkty z nové řady "Benchmark".

Cílem One Dropu bylo vyrobit velmi levná yo-ya(60$) se Side effecty, s ověřenými a oblíbenými tvary, představujícími standard současných yo-yí.

Máme tu tedy populární V-Shape s jedním zlomem, klasický zaoblený tvar a jednoduchý H-shape. Designy to jsou velmi prosté a podobných yo-yí na trhu najdeme spoustu.



Všechny yo-yo mají stejný průměr 56 mm, šířku 42 mm a základní váhu 63g (s dodávanými spiky to je 66,2g). Stejné rozměry nejen šetří výrobní náklady, ale navíc je pak i velmi patrný rozdíl v rozložení váhy mezi různými tvary. Zajímavá je šířka 42 mm, nová yo-ya se čím dál tím častěji pohybují i znatelně za 43 mm, 42 tedy už moc standardně nepůsobí.

Dostupné budou s Pyramatte povrchem a jednobarevnou anodizaci. Na trh by se měla dostat ještě před vánoci.


Osobně jsem očekával něco zajímavějšího, levné One Dropy jsou určitě pěkná věc, ale zatím to vypadá jen na docela obyčejná yo-ya.
Zajímavé to bude pokud One Drop dodrží svůj slib, že vydá další serii, když se trh vydá novým směrem. Tedy za pár let z toho hypoteticky může být pěkná sbírka mapující vývoj yo-ya.



Žádné komentáře:

Okomentovat