3/02/2014

Novinky z yo-yo světa - únor 2014

Blog jsem za poslední měsíc trochu ignoroval, tak tu máte nášup novinek pěkně pohromadě.

- První drobností je zpráva, že Takeshi Matsuura se na japonských Nationals účastní pouze 1A divize. Prý se na 5A na chvíli vykašlal a drtí jen 1A a ostatní Japonci se začínají docela bát. Jen připomenu, že v 1A na Nationals 2012 obsadil čtvrté místo a na worldsech byl devátý.

- Gabriel Szalay se stal členem nově vznikajícího junior teamu C3, jako padawan Davida Molnára. Vybere si někoho i Tomáš Bubák? Jinak aktualizovaný seznam sponzorovaných Čechů najdete tady 




- Alexis JV, mistr Kanady a jeden z mála lidí neházejících přes breakaway, byl po skončení SPYY pár měsíců bez sponzora, ale před týdnem bylo oznámeno jeho přijetí do Yoyojam teamu!

- Naopak z Teamu Yoyojam odchází John Narum, prý nemá dostatek času, aby mohl plnit svoje povinnosti vůči teamu



- V průběhu března se můžete těšit na restock Yoyofficer Kiltera, nové barvy Hatcheta a dva úplně nové modely L a M.



- Clyw ve spolupráci s Jensenem Kimmittem začal pracovat na nové verzi Wooly Marmota. Měl by vycházet z původního tvaru, ale velmi modernizovaný, širší a větší. Jensen se proto i zastavil ve One Dropu, aby na designu zapracoval.














UPDATE: První kousky se už prodávaly na California states. Zachované zůstaly typické prvky i shape původního modelu, ale gap už není obklopen zastaralými vysokými stěnami a změnilo se i rozložení váhy.



- Dva nejpopulárnější drobní výrobci z USA, Monkeyfinger a G squared, spojili síly a máme tu jejich společný model, Co-Lab. Vzniklo kombinací Ape-X a Tritonu, rozměry 56,5 x 44 mm a 67,8 g. Bohužel u prvního runu byla objevena výrobní vada a yo-yo se tedy opozdí. Prodejní cena bdue 110-130$, dle barvení.




- Yoyofactory v novém katalogu odhalila své plány pro první polovinu letošního roku.
Nová Glow edice bude vyrobena z bílého svítícího plastu. Opět přinese 1080 a po dlouhé době se nám tu vrátí i Northstar, doufám že už nová 2014 verze.
Do prodeje se konečně dostane i Hubstack, ten kromě svítící verze s LEDkami bude i v normální edici z průhledného plastu.

TOO Hot bude upravená verze loňské novinky, zatím o něm příliš nevíme, zatím to vypadá, že tvar bude ostřejší a yo-yo užší.

Detour je prvním signature modelem Jasona Lee a vypadá to na velmi jednoduchý tvar a fullsize rozměry.

Cyborg navrhuje Kentaro Kimura, bude se vyrábět ze 7075 hliníku a je pro 3A hvězdu Patricka Borgerdinga(po osobním setkání na EYYC musím říct, že hrozně super člověk!)

A v létě se pak dočkáme yo-ya pro Paula Kerbela, bdue mít speciální povrch pro grindy v čepici? :)






- Yomega pokračuje v budování moderní pověsti, spojila se proto s Yoyojamem, který pro ni upravil modely Journey a Surge a vytvořil úplnou novinku Firestorm. Yo-ya se budou vyrábět v YOyojamu, Yomega je bude pouze distribuovat. Všechny tři modely se budou dodávat s úzkým ložiskem a oringy pro responsivní yo-yování. Cena okolo 20$.

Snad si je brzy budeme moci vyzkoušet u Honzi Buie, českého člena Yomegy.



- Yoyorecreation dělá na nové verzi Diffusionu, originál byl pro mě zklamáním, ale nová verze je naprostá pecka! Tvarově a rozměrově vychází z Laseru. Měl by se vyrábět ve velkém množství barev jako Aeronaut(oranžová je nejlepší :) ) a cena snad okolo 500-600 Korun.




Žádné komentáře:

Okomentovat