8/10/2013

Worlds den druhý - další Prelims a finále 2A, 3A, 4A

Druhý den nám zahájily prelims v kategorii 5A a opět nám tu chybí mnoho favoritů. Nepřijel kupříkladu Takuma Inoue, nejspíše jediný yo-yer co se v současnosti dokáže vyrovnat Takeshimu, bez něj je tedy o vítězi velmi pravděpodobně rozhodnuto předem a soutěžit se bude jen o druhé místo.

Účast Petra Kavky ve finále je prozatím nejasná



Další na řadě bylo druhé kolo kvalifikací v 1A a to přineslo mnohá překvapení. Odpadlo velké množství amerických favoritů, velký kandidát na vítězství Gentry Stein zajel docela slušně, ale i tak skončil až dvacátý. Mě nejvíce mrzí vypadnutí Tatsuye Fujisaky, který letos měl potenciál na velmi vysoké umístění.
Pali jako nejlepší Evropan skončil na 22 místě.

Těšit nás může postup Kentara ze skvělého druhého místa, myslím si, že takový výsledek nečekal ani Kentaro, uvidíme zda má vůbec něco připraveného pro finále.

Na letošním mistrovství se skvěle předvádí nová nastupující generace japonských talentů, která se už dotáhla na úroveň starších hvězd. Doporučuji si jejich jména zapamatovat, protože o nich uslyšíme čím dál častěji.

Do finále postupuje 7 Japonců, 4 Američani a 1 Mexičan.

Pak už přišel čas finálových klání.

Ve 3A všichni věřili v Hanka a jeho stabilní výkony, šlo jen o to, zda někdo z jeho konkurentů nevytáhne něco nového a naprosto úžasného. Nejlépe se to podařilo Patricku Borgerdingovi, který ukázal spoustu velmi zajímavých prvků, ale přidal k tomu větší počet chyb a jeho triky prostě nedokáží nastřádat stejný počet bodů jako ty Hankovi. Patrick je bohužel zástupcem stylu 3A, který se mě osobně vůbec nelíbí - nahodím yo-yo, pošteluju, udělám peklo a doufám že se mi to podaří vrátit, možná to body nese, ale freestyle jako celek pak vypadá strašně.

Oproti tomu Hank jede nádherný plynulý styl a na jeho freestyle je radost se koukat. Tentokrát zajel opět perfektně s minimem chyb a první místo si jasně zasloužil. Velká gratulace ke třetímu titulu a myslím si, že za rok tu můžeme mít i čtvrtý. Mimochodem, Hank je prvním Američanem, co získal tři tituly mistra světa.

Potěšující je i páté místo Kentara



2A bylo opět čistě soubojem Japonců, z vítězství a druhého titulu mistra světa se mohl radovat Takuma Yamamoto s jeho techničtějším stylem. Jak můžete vidět na fotkách, ze svého vítězství byl velmi dojatý.
Druhý skončil loňský vítěz, poskakující showman Shu Takada.



Největší překvapení přinesla 4A kategorie, většina favoritů dost znatelně kazila a výsledky to dost zamotalo. Třetí skončil Chun hin Chan z Hong Kongu, ten byl ze svého výsledku tak nadšený, že se při vyhlašování chvíli válel po zemi. Druhý skončil dvojnásobný mistr světa Naoto Okada, jenž mě opět potěšil skvělým výběrem hudby.

Z vítězství se mohl radovat američan Michael Nakamura, dříve nevýrazný yo-yer, ale před dvěma měsíci vyhrál kategorii 4A na BACu a teď na worlds zajel velmi čistý freestyle s dobrými trikya na vítězství mu to stačilo. Na Michaela se můžeme těšit i ve finále 1A.

Evropa tu měla svého zástupce, ale David Molnár kazil a skončil až předposlední.



Žádné komentáře:

Okomentovat