6/30/2014

Novinky z yo-yo světa - Červen 2014

Během posledních dvou měsíců jsem dopisoval bakalářskou práci a dělal státnice, nakonec všechno vyšlo, ze mě je teď bakalář a mám konečně čas na další ze série článků na blog. Tak co se nám za poslední dobu stalo v yo-yo světě?

Nedávno jsem tu uvažoval nad tím, kam směřuje Yoyojam a přitom jsem zmínil, že se chystá nový hybridní model. A tento týden se nový kousek, signature model Granta Johnsona, Revival, dostane do obchodů.

Pryč jsou podivně vypadající lesklé pogy a levný plast, teď je celý bok(možná kromě středu?) z hliníku a jen prostředek je z delrinu. Unikátní jsou drážky na okrajích. Oficiální cena bude lehce pod 60$

Revival určitě působí jako svěží vítr mezi YYJ modely a snad je předzvěstí budoucích zajímavých kousků. Sám o sobě mě ovšem příliš nepřesvědčil.

Průměr 56,4 mm
Šířka 42,3 mm
Váha 69 g

Fuka mezi plastem a hliníkem nepůsobí moc pěkně


Do prvních obchodů se teď dostávají nové Duncan Spacery, s SGpady a Cčkovým ložiskem! Freehand teď konečně může dosáhnout dokonalosti!! :)
Yoyomonster je malá japonská firma a šéfuje jí špičkový 5Ačkách Hideo Ishida. Jejich vrcholovým modelem je Agonist, kovák s mosazným zátěžákem za 250$. Teď ale začali prodávat jeho plastovou verzi, Antagonist, za 70$.

Většina YYM produktů vzniká jako signature model pro špičkového 5A yo-yoera, Antagonist by tedy mohl být velmi zajímavou volbou pro 5A.

Průměr 55,4 mm
Šířka 42,2 mm
Váha 66,9 g


Dalším novým signature modelem(zdá se mi to, nebo je tak 80% nových yo-yí na trhu něčí signature?) je Gradient pro One Drop team membera Graeme Stellara. Osobně se mi dost líbí a po dlouhé době je to první OD, co mě zaujal.



A když už mluvíme o One Dropu, zaznamenal jsem pár případů prasklých Rally. Je to způsobeno nejspíše rozpínáním zátěžového kroužku, jenž následně způsobí prasknutí plastového těla. Nevím, zda je to možné u všech, či pouze u některých barev. A zatím je to otázka pouze pár kousků, ničho bych se tedy neobával.
Pokud se vám to i tak stane, stačí napsat do One Dropu, yo-yo jim poslat a oni vám zašlou nové.

Oblíbený YYR Diffusion nově dostupný v modré barvě-



Something 

Už tento pátek začíná mistrovství Asie a Mickyho značka Something si pro tuto příležitost připravila velkou hromadu novinek.

"Nový" signature model dostane Christopher Chia. Pořád se jedná o Anglam CC, ale zátěžové kroužky z "tajného materiálu"(jímž nejspíš byl obyčejný 7075 hliník) nahradí ocelové kroužky. Původní Anglam CC stál 210$, obávám se, že novější verze bude o něco dražší. Slibovaný je delší spin, víc solid feel a snadnější ovladatelnost.

Většina lidí si spojuje Something jen s Anglamem, ale poměrně oblíbený(především pro 3A) je i Superfly Remix. Nová verze se přejmenuje na Phaser, dostane také ocelový zátěžák a cenou nejspíše přeskočí 200$. Prý bude mít lehčí feel a větší spin.


Update dostane i levný model Firmy. Předchozí verze bylo opravdu jednoduché yo-yo a za 70$ docela zklamání. A nová verze nepůsobí o moc lépe.

Yoyofficer

Do obchodů se dostávají nové várky Jaegerů, Láv a Musket. Kvůli reakcím od zákazníků má teď láva a Musketa o 0,2 mm širší Gap. A tento týden se můžete těšit na velkou novinku!



Yoyofactory

Yoyofactory pokračuje v trendu vydávání speciálních edic pro Yoyoexpert. V rámci dne nezávislosti si budete moci koupit jednu z těchto 13 speciálních Genesis 2014. Cena okolo 135$

TooHot prošel dalším testováníma  předpokládá se release v září.

Shu Takeda se dočká svého druhého signature modelu, tentokrát to ovšem bude klasické yo-yo na 1A. Při jeho tvorbě YYF vycházelo z jeho oblíbeného Shutteru a provedlo na něm jen pár změn. Použije se dražší hliník 7075, zvětší se prostřední část pro zlepšení horizontálních finger grindů, čímž se změní i distribuce váhy.

Cena bude kolem 60-65$, tedy o cca 300-400 Kč dráž než Shutter.
Přímé porovnání se Shutterem

Profil zůstal více méně nezměněn


Na nový signature model se může těšit i Paul Kerbel. Tvarově se mi příliš nelíbí, ale vypadá to, že se bude jednat o nejlepší model od YYF na horizontální finger grindy, díky širokému prostoru pro zachycení a pěknému prohnutí do středu. Snad to u normálního runu YYF nepokazí kupou laserování jako u AP edice.

Vyrábět se bude ve stejné čínské továrně jako CZM8 a Shutter, cena tedy bude nejspíš podobně přívětivá.



Nové barvy Grind Machine





Žádné komentáře:

Okomentovat