5/22/2014

Kam směřuje Yoyojam?

Yoyojam je na tom poslední dobou čím dál tím hůře. Kromě super levných plastiků Classic a Surge, předraženého Diamondbacku a pár offstringů nemá moc co nabídnout. Přitom se jedná o výrobce s jednou z největších nabídek modelů.

A v nejbližší době se to nejspíše příliš nezmění. Pro letošek se soustředí na serii plasťáků pro Yomegu, která ale přinese jen jeden skutečně nový model, Firestorm. Měl by se objevit také nový hybridní model, ale osobně pochybuju, že ještě existuje trh pro tyhle kousky, zvlášť když se cenově pohybují mezi 50 a 70$.

Výhodou a zároveň zkázou Yoyojamu je výroba všech yo-yí v USA. Zatímco ostatní výrobci v čele s Yoyofactory a Duncanem postupně mění trh díky zvětšujícímu se počtu levných a kvalitních kováků za 50$ vyráběných v Číně, Yoyojam nic podobného nabídnout nedokáže.


Yoyojamu se postupně zmenšuje i team. Odešel Piotrek Smietana(hned šel do Yoyorecreation), John Narum(teď v teamu Yoyocommunity) a především Takeshi Matsuura a dnes i Eric Koloski.

Eric přechází do Yoyofactory ze stejného důvodu jako Augie do Duncanu, nabídli mu normální pracovní pozici, což vždy převáží jakýkoliv sponsoring.
Takeshi už také nadále není součástí contest teamu, měl by si ale stejně jako Eric ponechat status Yoyojam Legend, což s sebou nese možnost dalších modelů nesoucích jeho jméno. Takeshi momentálně není v žádném teamu, na soutěžích háže s Turning Pointy, ale nemyslím si, že by mu Kentaro byl schopný nabídnout podmínky jako jiné větší firmy. Pokud se Takeshi přidá k TP, bude to spíše jen díky přátelství s Kentarem.


Yoyojam má stále obrovský team plný známých jmen, ale měl by něco udělat se svými produkty. Pokud totiž zůstane zamrzlý v současném stavu, ani úžasná propagace neprodá yo-ya o které nikdo nestojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat