5/04/2014

Novinky z yo-yo světa - japonské Nats 2014

Mistrovství Japonska je jeden z nejdůležitějších contestů na světě a mnoho výrobců na něm představuje sv= nové produkty.

Yoyofactory

YYF pustilo do prodeje svojí Icon edici, šestici nejikoničtějších modelů značky. Můžete se tak těšit na Fast 201, One, Velocity, 1080, Protostar a G5 ve speciální barvě. Cena by měla být skoro stejná jako normálně. G5 bude stát okolo 2 500 Kč.

V prodeji jsou i nové barvy Aviatoru, bohužel poskočila cena nahoru o 20$. Pokud se k nám vůbec dostane, cena tak 2200-2400 Kč.

Hlavní novinkou je ovšem Pulsar edice, Onestar, Shutter, Superstar a především Genesis 2014, limitovaná serie inspirovaná obalem alba Unknwon pleasures. Cena opět stejná jako normálně.


Konečně se tedy můžeme podívat na novou verzi Genesis, jednoho z klasických YYF modelů pro soutěže. Tvar nám zůstal přibližně zachován, jen mírné zaoblení vystřídaly rovné linie. Stále se jedná o fullsize yo-yo s rozměry 56,4 mm, ovšem trochu se nám zúžilo. Yoyonews tvrdí, že šířka je 41,7mm, na Spin gearu najdeme hodnotu 42,7mm, brzo uvidíme kdo měl pravdu. Váha je 67,5 gramu.

Velkou změnou je přidání ocelového zátěžového kroužku, ovšem na rozdíl od Yoyorecreationu či Turning Pointu není umístěn na okraje yo-yo, ale do prostřed jako to má kupříkladu Yoyojam Diamondback.

Tato limitovaná edice se prodává za 2 900 Kč. Můžeme jen doufat, že finální cena bude nižší, ovšem kvůli přítomnosti zátěžáku moc velký pokles neočekávám. 


Yoyorecreation

Premiová japonská značka má v Draupniru a Laseru jedna z nejlepších yo-yí na trhu, čemuž bohužel odpovídá jejich 200$ cena. Teď ovšem zacílili na levnější yo-ya a nás tak čeká plastový a naprosto vynikající Diffusion 2 za cenu pod tisíc korun a hybridní Triad v ceně kolem 1400-1800 Kč.

Jinak Yoyorecreation má nového Evropského team membera a snad se tak dočkáme větší propagace a hlavně pořádného infa.

Diffusion, plastová verze Laseru
Triad je plastovou verzí Draupniru



Ostatní

C3 yoyo design si připravil především nové barvy starších yo-yí a trička, nejzajímavějším je nový run P.Wavu, který je konečně dostupný s beadblasted povrchem, došlo u něj i ke změně váhy.


Na pouhé vyrábění nových barviček se zaměřil i Something. Micky v poslední době uvedl jen nový plasťák, osobně si myslím, že se bude nadále pokoušet budovat pověst Anglamu a CC verze a nového vrcholového modelu se od něj ještě pěkně dlouho nedočkáme.
Yoyojam představil už třetí verzi Rextremu, s kterým Rei hnedka vyhrál titul. Jinak, dostal jsem se k nějakým interním informacím z Yoyojamu a vypadá to na pořádný bordel uvnitř firmy. Nadále to vypadá, že předražený Diamondback bude jediným slušným kovákem firmy a dál se budou zaměřovat jen na plasty a hybridy, které nikoho moc nezajímají. 

Jinak po čase o sobě dal vědět Werrd, prý už zase pracuje na nových modelech, snad se jich tentokrát dočkáme i v Evropě a budou dostupné častěji než jednou za půl roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat