5/01/2012

CRANK !T 2012

Dne 28. dubna 2012 se uskutečnil první ročník yo-yo contestu CRANK !T, za jehož organizací stojí kluci ze Slusneho teamu, kterým bych chtěl tímto poděkovat za velmi povedený contest.

Prostory pro soutěž poskytlo kulturní centrum Novodvorská, jinak pravidelně hostící yo-yo kurzy vedené Tomášem Bubákem. Hlavní sál nabídl skvěle osvětlené a prostorné pódium, dostatečné množství míst k sezení, bohatě prostoru ke trénování, chladný a po celý den dýchatelný vzduch, osobně mi takovýto sál vyhovuje výrazně víc než různé bary či diskotéky a přivítal bych více podobných.






Soutěž zahájila tříčlenná začátečnická kategorie, již s přehledem ovládl Adam Hejduk. Ale za svou odvahu si největší potlesk zasloužila Dita Dudová, jenž byla na pódium přivedena částečně proti své vůli a na poslední chvíli, i tak ale s kluky dokázala udržet krok :)



Následovala u nás kompletně ignorovaná 2A kategorie, v níž jediný účastník Kentaro Kimura předvedl, že zvládá obouruční styl na nejvyšší úrovni i s loopovacími yo-yi a byl za to odměněn hned třemi medailemi, obrovským potleskem a nehynoucí slávou :) 2A je divácky hrozně atraktivní kategorie a je ohromná škoda, že jí na soutěžích potkáváme tak hrozně málo.





Ve 3A absentoval Mistr Evropy Michal Jaško, tak vyslal aspoň svého 3A kamaráda Petra Odehnala, jenž svým povedeným freestylem hravě překonal Petra Kavku, který tuto kategorii pojal spíše jako exhibici.



Kategorie 4A se šesti účastníky slibovala už zajímavější souboje, ale o vítězi bylo jasno ihned po vystoupení Zdeňka Hýbla, jenž předvedl svůj nejpovedenější freestyle snad za celý poslední rok. Druhé místo obsadil Petr Kavka a to si během freestylu dokonce stihl zaběhnout i do zákulisí :) A první medaili za třetí místo si zasloužil Petr Míka.



Kategorie 5A na tom byla podobně, Jano Hlinka svým extrémně rychlím freestylem všechny ohromil a po právu urval vítězství. Petr Kavka předvedl svůj techničtější styl a ukázal, že i s jedním z nejvzácnějších yo-yí na světě bude v naprostém klidu mlátit o zem či jiná yo-ya :) Vytěžil z toho druhé místo, již třetí na tomto contestu. Třetí byl opět Petr Míka.



Vrcholem dne byla 1A PRO kategorie, již podruhé v řadě bez Vashka Kroutila. Tomáš Bubák celý den vymýšlel svůj freestyle, bohužel při ostrém vystoupení se příliš nezadařilo a výměna yo-ya a několik chyb ho odsunulo až na čtvrté místo. Třetí byl Jano Hlinka se svým mega rychlím, mega klikacím, ale poměrně nudným stylem. Druhé místo z NYCu obhájil stylový a stále se usmívající Robert Kučera, jenž znovu nestačil na trvale se zlepšujícího Petra Kavku, jenž roste ve velkou hvězdu a myslím si že se určitě neztratí ani na vrcholu sezony, na Mistrovství Světa. Za zmínku stojí i velmi pěkné vystoupení Adama Hutchinsona s jeho pomalejším smooth stylem, bohužel mu dost ublížil problém s přehráváním hudby a on nestihl vše tak jak si představoval.




Ke středně pokročilým se nemůžu vůbec vyjádřit, protože jsem skoro nikoho neviděl. Zde ale najdete kompletní výsledky této kategorie http://www.facebook.com/photo.php?fbid=409626909061132&set=a.195051437185348.47162.167084646648694&type=1&theater




Poněkud mě překvapilo menší množství diváků, ale to kladu za vinu prvnímu skutečně hezkému víkendu v roce a také velmi krátkému předstihu oznámení contestu, holt týden dopředu už má většina lidí nějaké plány. Krátký čas na přípravu nejspíše také zapříčinil snížený počet sponzorů, ale i tak musíme poděkovat Slušný.net, Yoyofactory, yoyo.sk a Turning Pointu.


Díky organizátorům ze Slusnyho, KC Novodvorská a všem sponzorům za skvělý contest a na viděnou na příštím.


Fotky jsou tentokrát převzaté z galerie Slusny.net, příště už budu mít vlastní.








Žádné komentáře:

Okomentovat